Kivitalon uusi muoto -suunnittelukilpailu:

Lammin uudet kivitalomallit 2020

Näyttävää arkkitehtuuria, tehokkaita neliöitä ja kutsuvia kaupunkikoteja.

Suomen myydyimpänä kivitalomerkkinä Lammi Kivitaloilla on pyrkimys monin tavoin edistää suomalaista kivitaloarkkitehtuuria. Syntyi Kivitalon uusi muoto -suunnittelukilpailu, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2019. Tavoitteena oli löytää ennakkoluulottomia näkemyksiä suomalaiseen pientalorakentamiseen yhteistyössä arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kanssa. 

Suunnittelukilpailun synty pohjautuu tutkimustietoihin, jotka osoittavat omakotiasuminen olevan suomalaisten suosituin asumismuoto. Myös nuoret aikuiset ja lapsiperheet haaveilevat omakotitalosta, jossa on oma piha ja joka on lähellä luontoa. (Kansalaistutkimus asumistoiveista, Omakotiliitto & Aula Research 5.2.2020). Nuoret kokevat, että tulevaisuuden kodista toimivan tekevät toimivat tilat ja pohjaratkaisu, riittävästi tilaa, nykyaikainen tekniikka, hyvät liikenneyhteydet, ekologisuus ja kestävä rakentaminen. Viihtyisyyden tunnusmerkeiksi osoittautuvat oman näköinen sisustus, asuinympäristön maisemat ja luonto, valoisuus, rauhallisuus, avaruus, pintamateriaalit ja ihmiset (perhe, naapurit). (SuomiAreena 2017: Nuorten toiveet tulevaisuuden asumisesta, työpaikasta ja liikkumisesta, SuomiAreena 2017 kysely T-17102)  

Lammin Kivitalon uusi muoto-suunnittelukilpailu käynnistetiin syksyllä 2019, ja kilpailuun muodostettiin kaksi kategoriaa: kaupunkitalo ja tulevaisuuden talo. Kilpailuun kutsuttiin arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijat ympäri Suomen. Ratkaisuja pientaloasumiseen ja arkkitehtuuriin haluttiin juuri nuorilta, koska heillä on tuoreita ja ennakkoluulottomia ideoita ja ajatuksia, ja heistä moni on tulevaisuuden pientaloasuja. 

Suunnittelukilpailun tuomaristo arvioi kilpailutöitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Tuomaristo vaikuttui erityisesti siitä, että voittajatyöt olivat paitsi kunnianhimoisia myös harkitun valmiita ideoita toteutettavaksi.

Kilpailun tuloksena neljä uutta taloa ja niiden kerrosversiot ottivat oman paikkansa Lammi Kivitalojen talomallistosta, ja uutuudet on nyt julkaistu Lammi Ideakirjassa, joka tarjoaa lähes 40 valmista kivitalomallia toteuttaviksi sellaisenaan, tai oman yksilöllisen kodin suunnittelun pohjaksi. Nämä taidokkaasti suunnitellut uutuustalot ovat syntyneet lahjakkaiden arkkitehti- ja rakennusarkkitehtien työpöydillä, ja ne edustavat upealla tavalla kestävää, turvallista, laadukasta ja terveellistä pientaloasumista, ja antavat viitteitä myös tulevaisuuden asumiselle ja sen muodoille.

Tutustu Katveeseen, Altoon, Lyhtyyn ja Kulmaan ja löydä oma suosikkisi. 


www.lammi.fi/kivitalo

Lammi Katve 1krs 2020

Lammi Katve 1 krs.

Lammi Katve 2krs 2020

Lammi Katve 2 krs.

Lammi Alto 2020

Lammi Alto

Lammi Lyhty 2020

Lammi Lyhty

Lammi Kulma 2020

Lammi Kulma

Lammi-logo_CMYK.png