Helpompaa kodinohjausta

ABB-free@home

ABB:n Smarter Building -liiketoiminta kehittää, valmistaa ja markkinoi asennustarvikkeita ja asennuskalusteita asuin- ja liikerakentamiseen sekä asumisen energiatehokkuutta edistäviä älykkäitä taloautomaatiotuotteita.

Hyödynnä kotiautomaation mahdollisuudet ja asu mukavasti, turvallisesti ja energiatehokkaasti. Järjestelmä on helppo ottaa käyttöön ja muutokset voi tehdä itse. ABB-free@home ohjaa joustavasti valaistusta, lämmitystä, ilmastointia, kaihtimia ja markiiseja. Myös ABB-Welcome-ovipuhelimen saa osaksi järjestelmää. Lisäksi mukaan voidaan liittää erityyppisiä kodin toimintoja ja hälytyksiä, kuten esimerkiksi vesivuotohälytykset kosteusvahdilla. Kotia voi ohjata perinteisesti painikkeilla sekä myös kosketusnäytöillä, tietokoneella, mobiililaitteilla tai puheella. Kodinohjaukseen sopivat asennuskalustesarjat ovat Jussi ja Impressivo. Jussin väri on valkoinen ja Impressivon värit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti. Kun suunnittelet rakentamista, kannattaa sähköistysratkaisut ottaa heti alusta alkaen mukaan suunnitelmiin.

Asumisen mukavuus 

ABB-free@home-kotiautomaatiolla ohjaat kodin toimintoja eri laitteilla, helposti yhdestä järjestelmästä.
Ohjaukset voivat myös olla automaattisia, jolloin ne ohjautuvat esimerkiksi kellonajan, säätilan tai auringon liikkeiden mukaan. Aseta esimerkiksi ulkovalaistus syttymään fiksusti vasta hämärän laskeuduttua. Säädä markiisit ja kaihtimet varjostamaan juuri oikeaan aikaan ja suojaamaan auringon paahteelta. Mukavuutta on esimerkiksi ns. päälle-pois-toiminto. Kotoa lähdettäessä toiminto sammuttaa kaikki halutut valot, samoin kuin halutuista pistorasioista sähköt. Ohjauksia on helppo automatisoida esimerkiksi kellonajan, säätilan tai auringon liikkeiden mukaan.

Turvallinen ja huoleton arki

ABB-free@home huolehtii myös kotisi turvallisuudesta. Kun lomailet, läsnäolosimulaatio pitää kotisi asutun näköisenä. Kun lähdet pois kotoa, kytket yhdellä painalluksella kotisi poissa-tilaan. Valot ja valitut pistorasiat sammuvat, ja ilmanvaihto ja lämmitys laskevat halutulle tasolle. Voit myös automatisoida kotona/poissa-ohjaukset perheesi matkapuhelimien maantieteellisen sijainnin mukaan. Kun joku soittaa ovipuhelinta, soitto siirtyy mobiililaitteeseesi. Voit avata videokuvalla varustetun etäyhteyden ovelle ja avata oven tulijalle. Halutessasi saat poissa ollessasi hälytyksen, jos kotisi ikkuna tai ovi avataan. ABB-free@home -kodinohjaukseen voit liittää erilaisia antureja ja muita hälytysjärjestelmiä parantamaan kodin turvallisuutta. Esimerkiksi vesivuotovahti, palohälytys ja rikosilmoitinjärjestelmät voidaan kätevästi liittää osaksi kodinohjausta.

Energiatehokkuus

Säädä huonelämpötila vuorokaudenajan, tilan käyttötarkoituksen tai oman elämänrytmisi mukaan. Kun olet poissa, huonelämpötila on alhaisempi ja ilmastointi minimissään. Kun tulet kotiin, kotona on juuri oikea lämpötila. Näin et lämmitä turhaan, ja energiaa ja rahaa säästyy. Sääasema mittaa valoisuutta, tuulen nopeutta, sadetta ja lämpötilaa. Ohjaa esimerkiksi markiiseja, kaihtimia, ulkoportaikon sulanapitoa ja auton lohkolämmitintä. Voit asettaa auton lohkolämmityksen toimimaan ulkolämpötilan mukaisesti, automaatio huolehtii oikeasta lämmitysajasta ennen liikkeellelähtöä.

Helppokäyttöisyys

Kaikkia järjestelmän asetuksia voidaan muokata milloin tahansa. Sovelluksen toiminnot ovat selkeitä ja muutosten tekeminen onnistuu helposti.
Järjestelmän avulla yksilöllisten tilanneohjausten luominen ja vaihtaminen käy käden käänteessä. Älykäs opastustoiminto neuvoo tarvittavien vaiheiden suorittamisessa. Voit esimerkiksi muuttaa valaistusta, markiisien asentoa ja huonelämpötilaa tilanteeseen sopivaksi. Voit valita täsmälleen saman kokonaisuuden myöhemmin yhdellä napin painalluksella.

abb.fi/asennustuotteet